Tokat Ortodonti, Fiyatları
Ortodonti halk arasında bilinen adıyla Diş Teli insanlarda dişlerde oluşan çarpıklık, ayrılık gibi düzensizliklerin tedavisinde kullanılan diş hekimliği uzmanlık alanıdır.
Dişlerinin arasında boşluklar bulunan, ağzını kapattığında dişleri arasında uyumsuzluk oluşan, ayrık dişlere ve alt çene – üst çene asimetrisine sahip kişilerin problemleri Ortodonti Tedavisi yöntemleri uygulanarak giderilir.
Ortodonti Nedir?
Ortodonti yunanca kökenli bir kelime olup Düzgün Diş anlamına gelir. İnsanlarda dişlerin ağızda düzgün yerleşmesidir.
Diş hekimliği alanında dişlerin ağız içinde çene kemiği üzerinde düzgün yerleşmesi amacıyla çalışma yapılan uzmanlık dalıdır.
Ortodonti kapsamında sadece dişlerin uyumsuzluğu ve çarpıklığı ile değil, yüz ve çene bozuklukları ile de ilgilenilmektedir.
İnsanlarda doğuştan var olan veya zamanla oluşan bu bozukluklar günümüz teknolojisinin Ortodonti alanında getirdiği yenilikler sayesinde kolayca düzeltilmektedir.
Ortodonti Hangi Durumlarda Uygulanır?
Ortodonti tedavi yöntemleri kullanılarak düzeltilmeye çalışılan rahatsızlıkları;
- Dişlerde çarpıklık ve yamukluklar,
- Çenede var olan veya zamanla oluşan şekil bozuklukları,
- Çenedeki kırıklar,
- Üst çene ve alt çene arasında uyumsuzluk olması,
- Çene travmaları ve çene kist sorunları,
- Dişler arasında boşluklar bulunması,
- Diş, ağız, çene ve yüz arasındaki uyumsuzluklar,
- Diş Kırıkları,
- Çene büyüklüğü veya küçüklüğü,
- Çene eklemi sorunları,
şeklinde sıralayabiliriz.
Yukarıda belirttiğimiz rahatsızlıkları yaşayan kişiler kliniğimizde hekimimiz tarafından muayene ve tedavi edilmek için Hemen Bize Ulaşabilirler…
Ortodontik Sorunlar Neden Oluşur?
İnsanlarda Ortodontik Problemler doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişebilmektedir.
Doğuştan bulunan bu rahatsızlıkların sebebi olarak kişinin genetik yapısı gösterilebilir. Sonradan oluşan Ortodontik sorunlarının sebepleri şunlardır;
- Bebeklerde uzun süre emzik ve biberon kullanılması,
- Çocuklarda kalem ısırma, parmak emme ve tırnak yeme sorunları bulunması,
- Erken yaşta çekilen diş kaynaklı ağız içinde boşluk oluşması,
- Küçük ve dar bir çene yapısına sahip kişilerde büyük dişlerin gelişmesi,
- Süt dişlerin normalden erken veya geç düşmesi ve buna bağlı dişlerde yerleşim yapısının bozulması,
- Doğumda yaşanan çeşitli zorluklar,
- KBB problemleri yaşayıp ağızdan solunum yapmak zorunda kalınması,
- Kaza ve travmalar yaşanması,
- Beslenme problemleri,
Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ortodonti veya Diş Teli uygulamaları insanlarda ağız, diş, çene ve yüzde yaşanan bozuklukları teşhis ve tedavi etmek için kullanılan diş hekimliği tedavi yöntemleridir.
Ortodonti Tedavisi klinik şartlarında bu alanda tahsilini geliştirmiş Ortodontist unvanlı diş hekimleri tarafından yapılır.
Hastalar tedavi öncesi klinik ortamında detaylı bir muayeneden geçirilirler. Ortodontistin gerekli gördüğü testler yapılarak ihtiyaç halinde röntgen çekilir.
Doğru teşhis yapılması ve doğru tedavi yönteminin belirlenmesi tedavinin başarısı ve süresini doğrudan etkilemektedir.
Ortodonti Tedavisinde Kullanılan Aparatlar
Ortodonti Tedavisi sırasında birçok yardımcı aparat kullanılmaktadır. Bu aparatları özelliklerine göre;
- Ağız içi aparatlar,
- Ağız dışı aparatlar,
- Kişinin kendisinin takıp çıkarttığı aparatlar,
- Ortodontist tarafından takılıp çıkarılan aparatlar,
olarak ayırabiliriz.
Ortodonti Tedavisi yapılırken kullanılan aparatlar şunlardır;
- Ağız İçi Plaklar,
- Hareketli Ortodontik Araçlar,
- Sabit Ortodontik Aparatlar,
- Vidalı Ortodontik Aparatlar,
Ortodonti veya Diş Teli tedavisi sırasında kullanılan aparatlar vakanın yapısına ve uygulanacak tedavi yöntemine göre değişmektedir.
Diş Teli uygulamaları sırasında braketler, bantlar, zincirler, lastikler, genişletme apareyleri kullanılırken Çene Yapısı Bozukluklarında plaklar, ağız dışı aparatlar kullanılmaktadır.
Ortodonti Aşamaları
Öncelikle yaşadığı Ağız, Diş ve Çene rahatsızlıkları nedeniyle kliniğimize ulaşan ve uzman diş hekimlerimiz tarafından muayene edilerek Ortodonti tedavi yapılması kararlaştırılan hastalar gerekli testler ve röntgen çekimine tabi tutulur.
Yapılan testler ve çekilen filmler ışığında detaylı teşhisi konulan hastalarda Ortodontist tarafından tedavi planı hazırlanır.
Ortodonti veya Diş Teli işlemi öncesi hastanın ağzında yapılması gerekli olan diş çekimi, diş dolgusu, diş taşı temizliği ve implant uygulaması tamamlanır.
Bu aşamadan sonra tedavi planında belirlenen Diş Teli Takılması veya Telsiz Ortodonti uygulaması hastaya uygun şekilde yapılır.
Ortodonti Çeşitleri
Ortodonti Uygulaması sayesinde insanların dişlerinde yaşadıkları estetik ve fonksiyonel problemler güvenli ve konforlu bir tedavi süreci ile iyileştirilmektedir. Hastanın hayal ettiği estetik görünüme (ağız ve diş yapısına) sahip olması hedeflenmektedir.
Dişlerinde dizilim sorunları ve çarpıklıklar bulunan insanlar sadece estetik problemler yaşamayıp diş ağrıları da çekmektedir. Bu durum Ortodonti uygulamalarını oldukça popüler bir tedavi yöntemi haline getirmiştir.
Teknolojik gelişmelerin sağlık alanındaki uygulamalara yansıması ile hastaya göre değişmekle birlikte birçok farklı Ortodonti Tedavi Yöntemi bulunmaktadır. Klinik şartlarında en çok uygulanan Ortodonti Tedavi Çeşitleri şunlardır;
- Metal Diş Teli: Ortodonti uygulamalarında en sık kullanılan yöntemdir. Avantajları arasında daha dayanıklı olması ve hızlı sonuç vermesi gösterilebilir. Fiyat olarak da diğer yöntemlerden daha uygun bir Ortodonti tedavi çeşididir.
- Porselen Diş Teli: Ortodonti uygulamasında estetik olarak tedirginlik yaşayan, diş teli görünmesinden rahatsız olan kişilerde uygulanan bir yöntemdir. Şeffaf Diş Teli de denilen bu yöntem metal diş telinden daha pahalı ama estetik bir yöntemdir.
- Lingual Diş Teli: Ortodonti tedavisi uygulanacak yetişkin bireyler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Görünmez Diş Teli olarak da adlandırılan bu tedavide diş telleri dişin iç kısmına takıldığı için dışarıdan fark edilmemektedir.
- Şeffaf Plak Uygulaması: Gelişen teknolojinin sağlık uygulamalarına entegre edilmesi ile birlikte Ortodonti alanında kullanılmaya başlanılan bir yöntemdir. Diş Teli kullanılmadan hastalar tedavi edilmektedir. Invisaling (Telsiz Ortodonti) olarak da adlandırılan bu yöntem diş bozuklukları düşük ve orta seviyede olan kişiler için daha sık kullanılan diğer yöntemlerden daha pahalı bir tedavi çeşididir. Tedavi sürecinde kullanılacak Şeffaf Plaklar dijital ortamda tasarlanıp üretilerek belirli periyotlarla değiştirilerek uygulama tamamlanır. Bu yöntem hastalara estetik olarak konforlu ve başarılı bir yöntem sunar.
Ortodonti Tedavi Süresi
Ortodonti Uygulaması tamamlanması ortalama 12 ila 24 ay sürmektedir. Ortodonti tedavisinin tamamlanma süresi hastanın dişlerinde var olan bozukluklara, işlemin tek çene veya çift çeneye yapılmasına, hastanın genetik yapısı ve yaşına bağlı olarak değişmektedir.
Kişilere her yaşta uygulanabilen Ortodonti Tedavisi dişlerde bulunan çarpıklık ve düzensizliklerin iyileştirilmesi için kullanılmaktadır.
Ortodonti Fiyatları
Kliniğimize ulaşan kişilerden en fazla aldığımız soru Ortodonti Fiyatları 2022 yılında ne kadar şeklinde olmaktadır. Bu kişilere muayene edilmeden bir fiyat belirlemenin doğru olmadığını belirterek kliniğimize davet etmekteyiz.
Ortodonti Fiyatları konusunda değişiklik olmasına sebep olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörleri;
- Hastanın dişlerinde bulunan düzensizlik ve çarpıklık durumu,
- Hastaya uygulanacak Ortodonti tedavi yöntemi,
- Ortodonti tedavisinin tek veya çift çeneye uygulanacak olması,
- Ortodonti uygulanacak hastanın damak şekli ve yaşı,
- Kullanılan Diş Telinin özellikleri,
şeklinde belirtebiliriz..
Dişlerinizde bulunan çarpıklık ve dizilim bozukluklarından kurtulmak, hayal ettiğiniz estetik diş görünümüne ulaşmak ve sağlık problemleri yaşamamak için Hemen Bize Ulaşın…